Wednesday, December 5, 2012

Jõuluvana juures

03.12 oli siis plaanitud päev Jõuluvana juures. Algas se naqgu ikka katastroofiga, sest me ei olnud vaadanud nüüd väga täpselt bussiaega ja nett ütles, et buss läheb 11:10, paber aga väitis, et 10:50. No ja kui peatusesse jõudsime, siis oli kell 10.56. Ja seal kirjas olnud aeg 10:50. Nii siis meil oli veel üks tund bussini aga äkki on ka teine tee. Näiteks buss jääb hiljaks.
Selle nr 8 bussiga oli aga hirmus segadus. Turistid küsisid Santa Parki aga juht ütles, et tunni aja pärast minev 8 viib parki. Meie küsisime Joulupukin kylään ja juht, ütles, et viib meid hoovi peale. Nii jäidki itaallased maha ja meie sõitsime kuhugi aga miks?
Sest, et on 2 kohta: Joulupukin kammari ehk kontor, mis alub Jõulukülas ja SantaPark. Küla on lahti kogu aasta aga park hooajaliselt talvel ja suvel. Kahe koha ruumiline vahe on 2 km.
Nii me siis olime teel Napapiirile ja Jõuluvana külla. Külas oli postkontor ja kontor ja atraktsioonideks koerapark, põhjapõdrasaan. Esimesena käisime vaatamas põhjapõtru. Lapsed tegid 1 km ringi Petteri Punakuonoga ehk siis Rudolfiga. Aivi oli õnnelik, et sai päris põhjapõtra päriselt pepu pealt patsutada. Sest tegemist on ikka päris loomadega ning sarvede juurest puudutades nad saavad kurjaks. Siis käisime söömas ja otsustasime jõuluvana juurde minna.
Jõuluvana... uksel on silt: siin taga on Jõuluvana ja sa teed selle ukse lahti, seal on põnev muusika ja käik ja käik ja trepp ja trepp ja rõdu - pikk rõdu ja ukseauk, mis viib kuhugi ruumi, kust tulevad inimeded teiselt poolt välja. Nad on kohtunud Jõuluvanaga. Ja sinu ja Jõuluvana vahel on palju-palju-palju inimesi. Umbes 1 tunni jagu iminesi.
Kuid kui oled kohal, siis põnevus pole veel üle läinud, otse vastupidi. Muide Jõuluvana räägib ka natuke eesti keelt. :) Ja siis tegime pildi Jõuluvanaga!!!
Ise loomulikult pildistada ei võinud aga võisid osta selle tehtud pildi või mitu või hoopis video ja pildi. Me võtsime kõik mälupulga peal, sest see tundus mõistlikum.
Siis hakkas juba pimenema, me olime terve päeva olnud Jõuluvana juures! Kell oli oma hea pool kolm.
Plaan oli minna otse teed nüüd SantaParki aga me läksime valet teed pidi ehk siis ringiga. Samas nägime ka metsa ja muud toredat. Külma oli umbes 17 kraadi. Aga me jõudsime õigesse paikka ja suur oli mu üllatus, kui mõistsin, et park asub mäe sees!
Tore koobas, avar ja täis lapsesõbralikke ning südamlikke inimesi. SantaPark oli kohe esmapilgul ilus, seal oli soe: nii füüsiliselt kui vaimselt. Meil oli küll vaid paar tundi aga sellega saime teha nii mõndagi ning piletid kehtisid 2 päeva. Ehk siis esimesel õhtul käisime Jäälossis, Päkapikukoolis, sõime, meisterdasime Päkapikku ja jooksime bussile.
Rovaniemis sõime veel pitsat ja tuduaeg oligi käes! Kõik olid väsinud.

No comments:

Post a Comment