Monday, December 17, 2012

Sünnipäevaralli

Ma juba kirjutasin terve pika postituse sünnipäevadest aga suutsin selle ära kaotada. Samas tahaks ikkagi jagada sünnipäevakogemusi.

Maagilisel kuupäeval 12.12.12 kell12 sai minu tibu Madli 8 aastaseks. Juba hommikul vara enne minu tööle minekut ärkasime ja äratasime Madlikese tordi, laste mullijoogi, kingituste, laulu ja muidugi küünlatega. Siis oli meil unine õnnelik tüdrukutirts, kes ikka veel torti ei söö. Eelmine aasta pidin lapse sünnipäeval üksi 3 torti ära sööma, küll see emme olemine on tore! Sel aastal oli abilisi.

Järgmine etapp oli pidu. Reede õhtul käisime Aiviga poes ja seejärel algas kokkamisralli. Kui kolmapäeval oli meil töönädala puhul ostetud sügavkülmutatud tort. Just! Võtad õhtul poest tordi paned külmkappi ja hommikuks sulanud. Vuolaa! Nüüd tegin Austraalia kooki, leiba - täiesti juhuslikult samal ajal, pitsasaiatainast ja piparkoogitainast. Kuna liiga palju oli tegemist, siis tort kõrbes ära. Sel hetkel tundus maailm lõppevat, sest nii palju oli vaeva saanud näha ja kell oli kah juba poole öö peal. No sealt edasi oli tuduaeg. Aivil vel jaksu jagus ning ta küpsetas kogu öö pitsasaiu. Hommikul ootas ees koristamine ja väga kiiresti oligi külaliste aeg.

Siis aga toimus ajanihe ning aeg hakkas kulgema... aeglaselt. Tegime asjade otsimist ja pipargoogi kaunistamist ja Madli avas kingitusi ... alles pool tundi oli möödunud. 2,5 veel! No õues käimise, söömise ja lauamängudega sai asja vähe venitatud. Siiski avastasin, et meie lauamängud on liiga rasked, et kambale 8-9 aastastele, kes väga huvitatud pole reegleid õpetada. Eks siis tšikid tegid natuke ka Youtube pidu ja kuulasid lihtsalt nunnut Robinit. Täiesti arusaadav, kuidas kamp 8-9 aastaseid ühte 14 aastast lauljat fännavad. Õnneks sai 3 tundi täis ja kõik läksid ära. Kas meeldis? Pole õrna aimugi.

Me Aiviga olime küll läbi, võtsime veini ja läksime sauna lõõgastuma. Õhtul sai veel filmi vaadatud ja mina tegin vaikselt ettevalmistusi järgmiseks päevaks.

Hommikul äratas issi telefonikõnega Aivi ja ma käskisin tal veel edasi magada. Äratasin Mii, Madli oli ju loomulikult juba üleval. Ning läksime Aivit äratama. Meil oli imepisike roosa kook täis küünlaid. miikesel oli roosikimp, kus õis iga elatud aasta eest. Lisaks veel oli meil tähistamiseks šampus ning kingitused olid kah. Aivi sai puhuda küünlaid, Miike korjas neid nunnult ükshaaval tordilt ja esimest korda oma elus lõikas torti lahti. Aivi avas kingitusi, kus oli emmelt viirukid, minult raamat ja lottopilet. Siis oli tordi aeg ja Madli tõi veel jäätist. Meil oli toas iga eluaasta kohta küünal ning muusika meie uutest tublidest kõlaritest. Läks päris lahedalt! Aivil polnud neist üllatustest aimu, jee. Ja esimest korda sai roosikimbu ning šampuski oli esimene.

Päeva veetsime lauamängudega. Homme aga on Aire sünnipäev! ;)

No comments:

Post a Comment